Сергій Іванов Телеведучий, публіцист, громадський діяч, письменник, блогер

Україна створює «Книгу катів». Що чекає на росіян?

Адольф Ейхман (інокли пишуть Айхман)  німецький офіцер, співробітник гестапо, завідувач відділу гестапо IV-B-4, який відповідав за «остаточне вирішення єврейського питання»
фото з відкритих джерел

Жоден військовий злочинець не залишиться без покарання

Після захоплення та страти Адольфа Ейхмана в 1960 році стало відомо, що Моссад має узгоджений політичним керівництвом країни список нацистських злочинців, які мають бути доставлені до ізраїльського суду або ліквідовані. Оперативна робота по цьому списку тривала майже 30 років.

На жаль, не всі злочинці були затримані, але точно кожен з них до кінця жив у страху, постійно переховуючись, і невідомо, що гірше – миттєва смерть чи таке життя.

Україна створює «Книгу катів», яка зробить доступною інформацію про кожного російського воєнного злочинця. На початку квітня про це повідомив президент Зеленський, позавчора голова ОП Єрмак провів відповідну нараду. Над збором та верифікацією даних уже працюютть розвідка, слідчі органи та Мінцифра.

Вірю, що кожен російський нелюд понесе відповідальність перед українським народом або ховатиметься в печерах до кінця свого жалюгідного життя. Кара має бути невідворотною, оскільки такі злочини не передбачають спокути.

І це, до речі, стосується не лише військових. Рашистські та прорашистські пропагандисти і політики – повноцінні спільники воєнних злочинів і відповідальність для них має бути теж повноцінною.

Тому якщо навіть через 20 років росіяни раптом поставатимуть перед українськими судами або зникатимуть або давитимуться растєгаями, не варто дивуватися – так працює справедливість.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: