Сергій Іванов Телеведучий, публіцист, громадський діяч, письменник, блогер

Росіяни насправді ніколи не бачили справжню війну

Росіяни мріяли про війну, бо поняття не мали, що це таке
фото з відкритих джерел

Розтлумачити росіянам небезпечність мілітарізму можна тільки мілітарно

Дикунський мілітаризм та агресія «глубінних» росіян обумовлені в тому числі тим, що вони та їхні предки ніколи не бачили війни.

Адже Росія – це країна вічного тилу і навіть під час Другої світової було окуповано лише 6% її території на Заході та Півдні. Водночас Україна та Білорусь були окуповані цілком і всю війну чинили жорсткий спротив загарбникам, необачно врятувавши таким чином життя десяткам мільйонів немитих, з ще більш здичавілими нащадками яких сьогодні доводиться справу нашим Збройним силам.

Війна для росіянина – непізнане, міфологічне щось. І поки кожен «глубінний» на власній шкурі не відчує, що таке бомбардування, прильот або міський бій, вони прагнутимуть війни як пекельного ентертейнменту, який їх точно не торкнеться, а на інших їм чхати.

Отже розтлумачити росіянам небезпечність мілітарізму можна тільки мілітарно. Бодай раз в історії вони мають отримати повномасштабну війну на всій своїй території. Не думаю, що вони щось зрозуміють і зроблять висновки, але на підсвідомому рівні тяжіти до війни припинять точно.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: