Сергій Іванов Телеведучий, публіцист, громадський діяч, письменник, блогер

Українські багатії. Чому за них так соромно

«Батальйон «Монако» – іронічний термін про українських товстосумів, що втекли з країни через війну
малюнок: УП

Чи сплатили «бійці» батальйону «Монако» податки?

Мені не притаманна ірраціональна ненависть до багатіїв, але матеріал Михайла Ткача «Батальйон «Монако» згадую в усіх інтерв‘ю, які вийшли після його оприлюднення. Адже при всій його прогнозованості важко змиритися з фактом, що абсолютна більшість товстосумів, які десятиліттями висмоктували з України ресурси і які володіють значною кількістю стратегічних активів, утекли за кордон щойно виникла небезпека. В той час, коли ми, звичайні громадяни, підтримуємо і військо, і країну загалом.

Це настільки прикрі істоти, що аж соромно за них. Іноді виникає думка, що нехай уже сидять у своєму Монако з усім зароблено-награбованим – аби не поверталися сюди. Але це емоції, а є закон, який вимагає з‘ясувати походження мільярдів, за які вони релаксують у палацах на Лазурному узбережжі. Тобто базове питання максимально просте: чи сплатили «бійці» батальйону «Монако» податки? І як вони допомагають країні в цей страшний час.

Добре, що це питання виникає не лише у громадян. Днями стало відомо, що Бюро економічної безпеки ініціювало кримінальне провадження про ухилення від сплати податків стосовно одного з фігурантів матеріалу про «батальон «Монако». Подейкують, що йдеться про олігарха Жеваго і суму збитків у майже 100 млн грн, яке не сплатило одне з його підприємств. І що це лише початок роботи з героями розслідування Михайла Ткача. Подивимось також, що скаже Інтерпол, адже олігарх перебуває в міжнародному розшуку.

Сподіваюся, прізвище Жеваго не стане єдиним у переліку персон, до яких у БЕБ виникнуть питання кримінально-правового характеру. Також сподіваюсь, що приклад БЕБ надихне також інші правоохоронні органи та органи безпеки, адже на Лазурному узбережжі відпочивають великі друзі «руського міра» Столар, Льовочкін, за якими давно сумує в‘язниця, та чимало інших покидьків.

Читайте також: 
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: