Сергій Руденко Журналіст

«Канівська четвірка» для Тимошенко

Михайло Саакашвілі та Юлія Тимошенко

Юля, вступивши в боротьбу за Міхо, переконана: вона і тільки вона може стати висуванцем від нинішнього блоку опозиціонерів

Далекого 1999 року, коли більшість нинішніх українських політиків ще перебували у достатньо юному віці, політтехнологи Леоніда Кучми влаштували майстер-клас із «розводу» опонентів ЛД. Цей урок називався «Канівська четвірка», у яку об’єдналися тодішній мер Черкас Володимир Олійник (пізніше — депутат від БЮТ і Партії регіонів), опозиціонери Євген Марчук і Олександр Мороз та спікер парламенту Олександр Ткаченко. Всі вони вважали, що гуртом зможуть «побити» батька. Себто — Кучму. Але кожен із четвірки був переконаний: він і лише він, а не інші троє із «четвірки» у фіналі буде змагатися із ЛД. І віра у них була такою сильною, що жоден із них у другий тур виборів так і не потрапив.

До чого це я? До танців Тимошенко навколо Саакашвілі. Юля, вступивши в боротьбу за Міхо, переконана: вона і тільки вона може стати висуванцем від нинішнього блоку опозиціонерів (Саакашвілі, Дерев’янко, Наливайченко etc). Бо за чинним законодавством Саакашвілі не може балотуватись у президенти. Усі ж інші не дотягують до президентського рейтингу Юлі.

Звісно, це так і є. Але хто сказав, що інший Михайло Саакашвілі, який перед Міхо зареєстрував партію у Мінюсті (пам’ятаєте?), не зможе балотуватись у 2019 році? Тобто однофамілець. Уявляєте, якщо на вибори піде тезка Михайла Саакашвілі? І тоді всі ці танці навколо «автентичного» Саакашвілі перетворюються у проблему для Тимошенко. Бо «дублер» реально може відбирати голоси у першому турі виборів саме у Юлі. Дивно, що про це не думає Сама.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: