Сергій Тихий Журналіст

Олександр Хуг і його «багатовекторне» інтерв’ю: ОБСЄ вже давно потрібно демонтувати

Заступник глави місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг

Що там, на Донбасі, взагалі робить ОБСЄ – релікт часів «разрядки» між двома військово-політичними блоками, НАТО і ОВД?

Про Олександра Хуга і його «багатовекторне» інтерв’ю. Отже, він спочатку «не помітив» участі Росії в україно-російській війні, а потім, зіткнувшись з реакцією, або сам попросив зняти таке самовикриття з тексту, або Хтось зробив це за нього – не надто велика птиця цей Хуг.

Пояснення, щоправда, опублікували, причому – адекватне: те, що Хуг говорить далі про «невпізнані» конвої через кордон, про російських військовополонених тощо не відповідає тому, що «не помітив».

Інцидент вичерпано? Як на мене – ні. Справа не в тому, що «неточність» виправлено, а в тому, що вона в принципі з’явилася. Що там, на Донбасі, взагалі робить ОБСЄ – релікт часів «разрядки» між двома військово-політичними блоками, НАТО і ОВД, другого з яких уже не існує майже 30 років? А кому ОБСЄ взагалі потрібне зараз, коли добігає кінця перша чверть ХХ1 століття?

Демонтувати давно потрібно ОБСЄ, а якщо потрібно щось зберегти для взаємодії країн в Старому світі, - передати якісь з його функцій, скажімо, ПАРЕ, створивши при ній виконавчий орган. Участь США і Канади в європейських справах (вона, безперечно, потрібна) передбачити в якийсь інший спосіб.

Нині, на наших очах, формується нова система облаштування міжнародних відносин і такій собі «нейтральненькій» ОБСЄ, яка плазує перед агресором і молиться на фальшиву «політкоректність», в ній явно не місце.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: