Віктор Трегубов Журналіст

Автокефалія для Московського патріархату? Це буде смішний жарт долі

Митрополит Онуфрій
фото: УПЦ МП

В УПЦ МП пропонують самочинно проголосити автокефалію та Онуфрія патріархом

На минулому зібранні духовенства Київської єпархії УПЦ МП пролунана – і була підтримана мало не більшістю присутніх – пропозиція проголосити в односторонньому порядку автокефалію та проголосити митрополита Онуфрія патріархом. Не пройшло, власне, тому, що проти був сам Онуфрій.

Але ж ор вищє гор!

Десятиріччями вони бігали за Київським патріархатом, розповідаючі, що ті безблагодатні розкольники та єретики, бо самочинно проголосили автокефалію та Філарета патріархом. Навіть людей перехрещували, прости Господи, що в християнстві страшний гріх.

Потім вони бігали вже за ПЦУ з аргументом, що-де вони не покаялись за те, що коли були Київським патріархатом, то самочинно проголосили автокефалію та Філарета патріархом.

А тепер пропонують самочинно проголосити автокефалію та Онуфрія патріархом. Бо це, ну, ну не об'єднуватися ж з ПЦУ, в якій єпископи зчинили непоправний гріх, самочинно проголосили автокефалію та Філарета патріархом!

У Господа нашого бездоганне все – в тому числі й почуття гумору.

Читайте також:

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: