Олександр Турчинов Політик, державний діяч

Тільки банда ідіотів судить справжніх патріотів

Сьогодні знову суд.

Сьогодні знову суд. Цього разу черговий апеляційний суд у справі Юрія Луценка. На вулиці, як і в судовій залі, похмуро та сіро. Міліція не пускає громадян, які бажають потрапити всередину. Виняток робиться лише для представників дипломатичних місій та депутатів. Журналістів тримають в окремому приміщенні біля монітору, де йде трансляція засідання. На вулиці активісти «Батьківщини» тримають фотокартки Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та дуже вдалий плакат, на якому написано: «Тільки банда ідіотів судить справжніх патріотів».

Вже третій рік в Україні відбуваються подібні сумні безправні видовища, які ця влада чомусь називає судами.

Вже з перших хвилин засідання стало зрозумілим, що суд не збирається керуватись Конституцією та чинним законодавством. Виявилось, що більш ніж два тижні тому в закритому режимі, без запрошення адвокатів та взагалі без будь-якого попередження сторони Юрія Луценка, суд провів попереднє засідання на якому «судді» самостійно визначили формат розгляду справи.

Тому на резонні претензії сторони захисту судді відповісти не змогли і вимушені були взяти чергову паузу, щоб порадитись зі своїми керманичами із Банкової.

За всім цим фарсом слідкували присутні в суді уповноважені представники Європарламенту Кокс та Кваснєвський. Бачили б ви їх реакцію на «правосуддя» по-українськи...

Єдине, що можна винести з подібних показових виступів судочинства - це ті хвилини живого спілкування з Юрою, які вдається вирвати у конвою під час перерв у засіданні.

Юра тримається. Повний планів та задумів. Незважаючи на хворобу та ув'язнення, він продовжує жартувати та генерувати ідеї. Обговорили з ним сьогодні питання побудови єдиної партії на базі «Батьківщини» та початок роботи нового парламенту. Хоч і за ґратами, він продовжує жити політичним життям, він продовжує боротись і подавати приклад незламної сильної Людини.

Юра, ми з тобою! Тимошенко і Луценко будуть на волі! Україна буде вільною!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: