Олександр Турчинов Політик, державний діяч

Сьогодні у Верховної Ради немає голови

Володимир Рибак саботує конституційну вимогу опозиції, щодо проведення позачергової сесії

Голова Верховної Ради Володимир Рибак саботує конституційну вимогу опозиції, щодо проведення позачергової сесії, де повинні розглядатись питання щодо політичних репресій, недовіри керівникам силових структур та створення слідчої комісії щодо причетності представників влади до масових вбивств у Донецькому регіоні в 90-х роках. Ми не почули від Рибака жодного посилання на Конституцію та закони України, натомість він намагався відверто «водити козу», щось невиразно пояснюючи… До речі, подібна ситуація відбувається вперше! в історії українського парламентаризму.

Звичайно, всім зрозуміло, що бойкотування Рибаком сесії означає те, що Янукович не дав дозволу на її проведення. Що це значить? Це значить одне: сьогодні у Верховної Ради України немає голови. Є лише людина, представник ПР у президії, який виконуючи вказівки, що отримує з Адміністрації президента, паплюжить Конституцію та закони, такий собі управдом.

Тому, попри все: попри всі заборони, відмови та відписки, завтра на 10.00 у Верховній Раді ми проведемо збори депутатів трьох опозиційних фракцій, де розглянемо питання висловлення недовіри спікеру Рибаку та приймемо рішення, як взагалі діяти опозиції в парламенті в умовах, коли влада намагається знищити парламентаризм як такий.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: