Уляна Супрун Колишня в.о. міністра охорони здоров'я України

Скандал в Інституті серця: Тодуров боїться втратити своє феодальне князівство

Борис Тодуров
Фото: nv.ua

Борис Тодуров, російські ЗМІ вам дуже вдячні, адже інцидент допоміг їм картинкою для антиукраїнських страшилок

Щодо ситуації в Інституті серця.

Нам повідомили про наповнення так званого тренінгу. Якщо він був орієнтований виключно на безпеку медичних працівників та захист права пацієнтів, то чому 16-річну дівчину тримали в заручниках з вимогою видалити запис тренінгу?

Це був захід з навчання протидіяти активістам, який Борис Тодуров організував для працівників інституту. В якості кейсу для навчання обрали ситуацію, яка вже відбувалася — переховування у дитячому відділенні Крисіна. Тоді активістам вдалося потрапити до нього в палату. Тож на тренінгу обговорювали записи з камер спостереження, мабуть, щоби врахувати “помилки” персоналу.

Також нам передали фото частини слайдів презентації і зміст «симуляції», до якої запросили медпрацівників. Лікарям і медсестрам роздали ролі — від одних вимагали симулювати втрату свідомості, а іншим наказали спровокувати конфлікт, щоб можна було зафіксувати на відео для маніпуляції, щоби виглядати не агресором, а жертвою. До чого такі тренування? Для того, щоби навчитись вовку вдягати овечу шкуру, тому що в суспільстві з‘явився потужний запит на порядних людей, а брехунам, маніпуляторам і агресорам українці вже не вірять?

А директору дуже потрібно, щоби йому і далі вірили! Адже у вівторок, 18 грудня, в Інституті серця відбудуться вибори головного лікаря. За чинним законодавством у колективі, де працюють близько 800 людей, право голосу матимуть близько 25-ти. Тодуров, очевидно, дуже боїться втратити своє феодальне князівство, якщо вирішив готувати лікарів бути його акторами.

Про цей тренінг також дізналися активісти організації С14. Дівчині, яка зняла сьогодні на відео фрагмент виступу Тодурова, 16 років. Як мені повідомили — її оточили 5 чоловіків і не випускали навіть коли прибула поліція. Вимога була одна — видалити відео. Патрульну поліцію викликали о 16:19 її друзі, які були поруч. Не Тодуров. Час викликів можна буде перевірити, звернувшись до правоохоронних органів.

Тодуров фактично сам тримав у заручниках не лише активістів, а й весь медичний персонал, який не випускали з приміщення, як рабів. Після сьогоднішніх подій всі працівники інституту деморалізовані, бо їх використовують як худобу.
Так само Тодуров використовує і пацієнтів, ставить під загрозу їхнє життя і прикривається цим, хоча власноруч блокує нормальну роботу інституту.

Дякую всім, хто приїхав допомогти визволити дівчину. Ми обов'язково ґрунтовно дослідимо сьогоднішні події і будемо вживати заходів.

P.S. 16-річну дівчину вже відпустили. З нею все гаразд. Люди, які здатні на таку ганебну поведінку, не в праві називати себе лікарями.

Борис Тодуров, російські ЗМІ вам дуже вдячні, адже інцидент допоміг їм картинкою для антиукраїнських страшилок.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: