Скандал в Інституті серця: Супрун повідомила, що 16-річну дівчину відпустили

Скандал в Інституті серця: Супрун повідомила, що 16-річну дівчину відпустили
Інцидент в Інституті серця
Фото: соцмережі

Дівчина зняла на відео фрагмент виступу директора закладу на так званому тренінгу

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун повідомила, що 16-річну дівчину, задіяну в ході конфлікту в інституті серця, вже відпустили.

Про це Супрун написала в Facebook.

16-річна дівчина зняла сьогодні на відео фрагмент виступу директора закладу Бориса Тодурова на так званому тренінгу з протидії активістам. На тренінгу в якості кейсу демонструвалися фрагменти за участі Юрія Крисіна, обвинуваченого по справі вбивства журналіста Вячеслава Веремія.

«16-річну дівчину вже відпустили. З нею все гаразд. Люди, які здатні на таку ганебну поведінку, не в праві називати себе лікарями», - написала Супрун.

Супрун заявила, що в інституті серця проводився захід з навчання протидіяти активістам, який Борис Тодуров організував для працівників інституту.

«Тож на тренінгу обговорювали записи з камер спостереження, мабуть, щоби врахувати «помилки« персоналу. Також нам передали фото частини слайдів презентації і зміст «симуляції», до якої запросили медпрацівників. Лікарям і медсестрам роздали ролі — від одних вимагали симулювати втрату свідомості, а іншим наказали спровокувати конфлікт, щоб можна було зафіксувати на відео для маніпуляції, щоби виглядати не агресором, а жертвою. До чого такі тренування?», - написала вона.

Супрун також зазначила, що від дівчини вимагали видалити відзняте відео.

«Як мені повідомили — її оточили 5 чоловіків і не випускали навіть коли прибула поліція. Вимога була одна — видалити відео. Патрульну поліцію викликали о 16:19 її друзі, які були поруч. Не Тодуров. Час викликів можна буде перевірити, звернувшись до правоохоронних органів», - повідомила вона.

Нагадаємо, поліція Києва затримала чотирьох осіб в Інституті серця.

У лютому 2018 року засудженого за вбивство журналіста Веремія у 2014-му Юрія Крисіна знайшли у дитячому відділенні Інституту серця. Праворадикали звинуватили Інститут в переховуванні Крисіна від суду. Тоді на знак протесту Крисіну до лікарні принесли зів'ялі квіти, надувну кульку, мандарини й щурячу отруту.Також його облили зеленкою. Тоді директор Інституту серця Борис Тодуров пояснив, що Юрія Крисіна було направлено до дитячого відділення Інституту серця, через брак місця у дорослому.

Крисін також є обвинуваченим у справі катування та викрадення майданівців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: