У Києві в Інституті серця затримали активістів С14

У Києві в Інституті серця затримали активістів С14
Фото: Сергій Мазур

В управління поліції для дачі пояснень доставили чотирьох людей

Поліція Києва затримала чотирьох осіб в Інституті серця.

Про це повідомив глава поліції Києва Андрій Крищенко, передає прес-служба поліції.

«Столичні поліцейські встановлюють причини конфлікту в Інституті серця», - сказав Крищенко.

У поліції повідомили, що в управління поліції для дачі пояснень доставили чотирьох людей.

Правоохоронці уточнили, що близько 16:00 в Деснянське управління поліції надійшло повідомлення про конфлікт в приміщенні Інституту серця Міністерства охорони здоров'я.

На виклик виїхали патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група районного управління. Правоохоронці встановили, що конфлікт з групою невідомих виник під час зборів співробітників медичного закладу.

«Правоохоронці спілкуються з учасниками події для встановлення причин конфлікту і забезпечують нормальну роботу закладу. Чотирьох осіб для дачі пояснень доставили в управління поліції«, - повідомив Крищенко.

Відомості про конфлікт внесли до журналу єдиного обліку заяв і повідомлень Деснянського управління поліції. Після першочергової перевірки буде дана правова оцінка цієї події.

Координатор С14 Сергій Мазур раніше заявив, що в Інституті серця у Києві затримано четверо цивільних активістів організації С14.

С14 звинуватила директора Інституту Бориса Тодурова в тому, що він проводив для медиків тренінги «як протидіяти активістам, як у ситуації з Крисіним».

Праворадикали заявили, що Інститут серця переховував Крисіна від суду на початку 2018 року і нині «розглядає його як жертву».

Зі свого боку директор Інституту серця Борис Тодуров розповів, що проводив щоденні робочі збори зі співробітниками закладу. На це засідання прийшла незнайома їм дівчина і почала знімати збори.

«Ми спитали, хто вона, але вона вимкнула телефон і не представилася. Через кілька хвилин увірвалися ці люди (троє праворадикалів – ред.) на допомогу. І намагалися нам розповісти, які ми «сєпари», які ми погані. Ми викликали поліцію», — заявив Тодуров.

Він вимагає від поліції, аби в дівчини, яка також є членкинею С14, забрали телефон та видалили відео.

«Ми обговорювали внутрішні проблеми і не давали нікому дозволу на публікацію. Я кваліфікую їхні дії як хуліганські, тому що вони проникли сюди без дозволу», — сказав директор Інституту.

У лютому 2018 року засудженого за вбивство журналіста Веремія у 2014-му Юрія Крисіна знайшли у дитячому відділенні Інституту серця. Праворадикали звинуватили Інститут в переховуванні Крисіна від суду. Тоді на знак протесту Крисіну до лікарні принесли зів'ялі квіти, надувну кульку, мандарини й щурячу отруту.Також його облили зеленкою. Тоді директор Інституту серця Борис Тодуров пояснив, що Юрія Крисіна було направлено до дитячого відділення Інституту серця, через брак місця у дорослому.

Крисін також є обвинуваченим у справі катування та викрадення майданівців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: