Валентина Емінова Журналістка

Досить чекати, коли закінчиться війна. Живіть вже зараз

Це не соромно – хотіти і бути щасливим, коли війна
фото з відкритих джерел

Спілкуватися із тими, хто випромінює світло. І за можливості з тими, хто потребує вашого світла

Я такої кількості постів про смуток не бачила вже давно. Може і від початку повномасштабної війни не бачила.

Агов, а що трапилося? Страшно жити в очікувані холодної зими, без опалення, каналізації, світла, інтернету? Боляче згадувати, які щасливі були рік тому?

Ну так, боляче, страшно. Тривожно. Моторошно. Взагалі інколи жити це життя не хочеться.

Я не буду писати «тримайтеся». Я чогось більше не люблю це слово.

Просто давайте будь ласка зараз перестанемо шукати сенс життя, якщо він для нас не очевидний. Так, для когось очевидний (діти, кохані, боротьба), а для когось ні. Давайте перестанемо шукати сенс життя, думати, а що там у нас із планами на майбутнє і будемо просто жити оцей день. Оцей кожен свій божий день, у якому ми з вами іще живі.

За можливості прокидатись у теплі. За можливості якомога смачніше їсти. За можливості сумлінно і з задоволенням виконувати роботу, яка в нас іще є і за яку поки ще обіцяють платити. Із задоволенням і за можливості донейтити чи допомагати справами нашій країні, краще якої нема у світі.

Спілкуватися із тими, хто випромінює світло. І за можливості з тими, хто потребує вашого світла.

Зніміть уже своє життя з паузи. Ну ж бо, побалуйте себе чимось. Чого ви давно хотіли? Чого вам прямо зараз хочеться і ви собі це не дозволяєте? Точно є щось, що ви можете собі дозволити. І це не вплине погано ні на що. І всесвіт не розвалиться.

Це не соромно – хотіти і бути щасливим, коли війна. Це так же не соромно як боятися що ти загнешся і не пройдеш із гідністю усі ці роки боротьби. Просто бути щасливим набагато приємніше.

Досить порівнювати сьогодення зі своїм затишним минулим. Подякуйте, що ви мали таке щастя і все. Будуть ще нові щастя.

Досить чекати, коли закінчиться війна. Вона ще дуже не скоро закінчиться. Тепер це – наше життя. Ми можемо кожен день наповнити найпростішим сенсом – треба прожити його добре.

Добре саме у вашому розумінні. Хоч би для того, аби мати світло всередині себе. А в ідеалі – трохи підсвічувати і оточуючим.

Горе є, буде і завжди було. Це вам зараз здається, що ви не виживете. Заспокойтесь, виживете.

Читайте також: Емоційні гойдалки, травми, біль втрат. Психолог про те, як нам втримати рівновагу під час війни
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: