Вадим Денисенко Журналіст, бізнесмен

Ракетний удар по Польщі більш ніж свідома річ

Росія заперечила причетність до падіння ракет в Польщі, назвавши це «провокацією»
фото з відкритих джерел

На жаль, домінантною стає версія не про російську ракету. Тому, все буде спущено на гальмах

Головна причина удару: показати своєму народові, що колективний захід – боягузи, які нічим не зможуть відповісти на прямий удар по їхній території. Друга вагома причина – шантаж Заходу по примушуванню до переговорів. Дозволю собі висловити власну думку: не було б заяв американських високопосадовців про доцільність переговорів, не було б і цього удару. Ці заяви Путін завжди сприймав як слабкість.

Цей удар потрібен РФ саме зараз, коли росіяни вийшли з Херсона і парарлельно отримали жорсткий ляпас від Китаю та США, які спільно заборонили їм шантажувати Україну та світ ядерною зброєю. Російський народ від цього просто щасливий. Удар по фермі в Польщі й втрата Херсона для росіянина речі більш ніж релевантні.

НАТО проведе консультації, які нічим вагомим не завершаться. Росіяни будуть кричати зі своїх прасок про переляканий Захід і вимагатимуть переговорів без попередніх умов.

Думаю, цим ударом росіяни не наблизили, а віддалили такі потрібні їм переговори. Тому, на жаль, не можна виключати і надалі подібних провокацій (не виключено, що і з території Білорусі). Росіяни вчергове пробують примітивно підняти ставки. Але другий подібний удар з великою долею імовірності віддалить навіть примарні переговори. Хоча й не змусить захід почати направляти свої війська в Україну.

Але тепер, від поставок ПВО залежить і безпека самого НАТО.

PS: на жаль, домінантною стає версія не про російську ракету. Тому, все буде спущено на гальмах.

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: