Московський патріархат, як символ питання «какая разница»

Далеко не всі українці розуміють загрозу від присутності російської церкви
фото: EPA

Керівник СБУ зхарактеризовує УПЦ МП як «ідеальне поле для функціонування ворожої резидентури»

Не буду приховувати, що скептично ставився до зусиль по створенню канонічної Православної церкви України й сприйняв її появу як чудо. Хоч це, звісна річ, не чудо, а результат зусиль.

Однак я, принаймні, усвідомлював для чого потрібна й якою важливою є така церква. Для багатьох моїх співвітчизників її створення, між тим, виглядало примхою влади – спочатку Ющенка, потім Порошенка. У конкуренції з «какая разница, в какой храм ходить» «Томос» був приречений на поразку.

І от тепер керівник СБУ зхарактеризовує УПЦ МП як «ідеальне поле для функціонування ворожої резидентури». Хоча для того щоб розуміти, що організація, релігійний центр якої знаходиться в країні, чиє керівництво поставило собі за мету знищення України, просто має бути таким ідеальним полем, не обов’язково працювати у СБУ, а досить просто закінчити середню школу й знати що 2+2=4.

Якщо, якщо, якщо… Якщо б у нашій країні політична й культурна шизофренія не вважалися нормою, якщо б у нас не працювали російські проросійські інституції і політичні сили, якщо б ми не змушені були вічно відповідати на питання «какая разница», ми давно були б у безпеці. Але зараз замість безпеки війна. Це непростий період, але він колись закінчиться збереженням України.

Важливо, щоб населення, яке залишиться в країні після цього, було здатне зробити правильні висновки зі своїх помилок.

Читайте також: Московський патріархат досі вважає Україну своєю власністю
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: