Арсеній Яценюк Експремʼєр України, голова Київського безпекового форуму

Кабмін склав список 172 громадян Росії та інших держав, які фінансують тероризм

Сьогодні Кабінет Міністрів схвалив проект закону України "Про санкції"

Сьогодні Кабінет Міністрів схвалив проект закону України "Про санкції". Відповідно до законопроекту, Україна має право застосувати 26 видів санкцій, в тому числі: заморожування активів; заборона діяльності суб'єктів підприємницької діяльності на території України; заборона користування радіочастотним ресурсом, інтернетом і іншими засобами зв'язку; повна або часткова заборона транзиту всіх видів ресурсів; зупинка фінансових операцій; і стандартні види санкцій – це заборона на в'їзд і переміщення.

Кабінетом Міністрів на розгляд РНБО передаються прізвища 172 фізичних осіб – громадян Російської Федерації та громадян інших держав, які фінансують тероризм, підтримували анексію Криму і зазіхають на територіальну цілісність і незалежність української держави.

Також до запровадження санкцій передається 65 юросіб переважно російської власності і російські резиденти, які підтримують і фінансують тероризм, які мають безпосереднє відношення до вчинення злочинів на території України.

Уряд також подаватиме законопроект про запровадження кримінально-правових санкцій. Після його прийняття українські суди зможуть виносити вироки щодо осіб, які знаходяться в міжнародному розшуку, а тому не можуть бути доставлені до суду. За законом суди отримають можливість вводити санкції проти цих осіб, зокрема щодо конфіскації майна.

У вівторок Верховна Рада України повинна проголосувати закон про санкції. Відповідно до закону рішення про запровадження санкцій приймає Рада національної безпеки і оборони на підставі подання Уряду України, Президента, Служби безпеки України або Національного банку України.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: