Арсеній Яценюк Експремʼєр України, голова Київського безпекового форуму

На жаль, санкції проти Росії не дали результату

Україна здатна впоратися з російськими терористами і найманцями, які підтримуються Росією

Україна здатна впоратися з російськими терористами і найманцями, які підтримуються Росією. Але Україні вкрай складно справитися з російською армією і з Росією як ядерною державою, яка озброєна до зубів. А ще й до того всього деякі європейські країни мають з нею військові контракти на постачання зброї, яка буде використовуватися і використовується проти України, проти Європи і проти світу.

Ситуація надскладна. Я до неї хочу підійти з дуже холодним розумом і гарячим серцем. Росія суттєво наростила свою військову присутність на території України. В поточних умовах вважаю за необхідне, щоб наші західні партнери невідкладно скликали надзвичайне засідання Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй. Також відповідні надзвичайні зібрання повинні відбутися в Організації безпеки і співробітництва в Європі та Європейському Союзі на рівні міністрів закордонних справ ЄС.

На жаль, введені санкції не дали результату по деескалації ситуації в Україні. В таких обставинах одним із вірогідних елементів стримування російської агресії повинен бути розгляд питання про заморожування всіх російських активів і зупинку всіх банківських транзакцій Російської Федерації в країнах-членах Європейського Союзу та Сполучених Штатах Америки та країнах Великої сімки. Заморозити російські активи і фінанси до моменту виведення Росією своїх збройних сил, техніки і агентури.

Ситуація дійсно дуже складна. І честь українським воякам, які боронять і захищають нашу державу.

Володимир Путін цілеспрямовано розпочав війну в Європі. Це знає весь світ, і приховати це неможливо. Тому зараз від світу потрібні дієві і ефективні кроки.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: