Арсеній Яценюк Експремʼєр України, голова Київського безпекового форуму

Байки про те, що за спожитий 201 куб газу слід платити по 7200 грн, не відповідають дійсності

Якщо громадяни України витрачають на опалення своїх осель до 200 кубометрів газу на місяць - вони сплачуватимуть за спожитий газ лише третину його ринкової ціни

Якщо громадяни України витрачають на опалення своїх осель до 200 кубометрів газу на місяць - вони сплачуватимуть за спожитий газ лише третину його ринкової ціни. Тобто, 3600 гривень за тисячу кубометрів. Таких громадян у нас, практично, 80% населення.

А байки про те, що якщо ви спожили 201 кубічний метр газу, то платите за весь обсяг 7200 гривень, не відповідають дійсності. За 200 кубічних метрів газу людина платить 3600 гривень. Якщо спожили більше, то тільки той обсяг споживання, який перевищує 200 кубічних метрів газу, оплачується по 7200 гривень за тисячу кубометрів.

Водночас, 9600 гривень – це реальна вартість сьогодні природного газу, яку сплачує промисловість. НКРЕ, Нафтогаз і Міністерство енергетики мають пояснити людям, як формуються тарифи на газ, щоб не давати нікому спекулювати на таких вразливих темах.

Той, хто не має грошей, отримає субсидію від держави. А той, хто має будинок 1000-1500 квадратних метрів і платив по пільговій ціні – він так більше не буде платити. Ми не можемо дотувати багатих, і не будемо більше це робити.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: