Олеся Яхно Політтехнологиня

Берлусконі отримав по шапці від ЄС. Є за що

Експрем’єр Італії Сільвіо Берлусконі
фото з відкритих джерел

В Італії триває процес створення коаліції

Де це таке бачено, щоб у розпал російської війни нахвалювати Путіна?

Річ у тім, що італійське видання La Press опублікувало запис, де Берлусконі в розмові з депутатами від своєї партії в парламенті розповідав, як він знову задружився з Путіним, подарував йому горілку, а той йому вино – так вони привітали один одного з ДР.

Уявляєте? Wtf?

На записах є й інше. Берлусконі в руслі російської пропаганди говорить про те, що це Захід веде війну з РФ, надаючи Україні зброю.

Чому я на це звернула увагу? Тому що зараз в Італії триває процес створення коаліції, і, як пише AP, партія Берлусконі Сила Італії сподівається отримати міністерство закордонних справ.

Правда, варто зазначити, що партія дистанціювалась від слів Берлусконі, підкресливши, що підтримує США та ЄС в питанні війни РФ проти України. А представник Єврокомісії сьогодні заявила, що країни ЄС вільні у збереженні двосторонніх контактів із Москвою, але у ході таких контактів точно має транслюватися позиція ЄС щодо незаконного вторгнення та агресії РФ проти України.

Ці «па» Берлусконі у бік Путіна, звісно, не можуть призвести до зміни позиції Італії. Але ускладнити процес формування коаліції – так.

Читайте також:
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: