Юрій Богданов радник Голови у Дніпропетровській ОДА

Чи можна знижувати податки під час війни

Треба знайти золоту середину для держави та бізнесу
ілюстративний малюнок

Війна з другою армією світу це дуже дорого

В мене дуже палає від «дискусії» про «податкову реформу 10-10-10.3».

Я б хотів написати дуже великий пост про те, як дискусія про податкову лібералізацію, дерегуляцію та подолання реальних перепон для інвестицій (не тільки війна – суди, правоохоронці, місцеві рєшали тощо) підміняється взагалі відірваною від поточної реальності «дискусією» про цифрові значення ставок, які ніколи не були найбільшою проблемою.

Чому відірваною від реальності?

Бо нам не вистачає грошей ні на що!!! Війна з другою армією світу це настільки дорого, що нам потрібно для оплати всього необхідного 10 річних бюджетів. Тобто взяти гроші за каденцію трьох президентів і витратити все на оборону зараз і на підтримку життєздатності країни – і те не буде швидкого результату. І не факт що вистачить. А ми обговорюємо якісь авантюри без прорахуночку хоча б в табличці.

І ні, я не проти зниження податків. Я завжди ЗА.

Але я за серйозну дискусію і серйозне обговорення. Коли ми можемо побачити і проаналізувати кожну цифру. І наші партнери, які зараз утримують за великим рахунком і нашу армію, і наш держапарат, і наших бюджетників можуть це побачити і проаналізувати.

А так це все – просто політичний цирк. Бо ми знаємо, що у підсумку нічого не буде. Крім політичних очок кільком ініціаторам від влади. На що це все і розраховано.

Читайте також: Що буде з економікою України восени: прогноз Financial Times
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: