Митрополит Євстратій (Зоря) Митрополит Православної церкви України

Про безвізові муки, права геїв та електронні декларації

У зв'язку з великим скандалом навколо е-декларацій згадалося, як наприкінці минулого року нас усіх переконували, що єдина перешкода на шляху до безвізового режиму з країнами Шенгену – це відсутність в нашому законодавстві ідеологічних понять «сексуальна орієнтація та гендерна ідентичність»

У зв'язку з цим ламали через коліно парламент, «переголосовуючи» одне й те саме раз за разом. А низка активістів та журналістів в унісон повторювали, що в разі не ухвалення нав'язуваних Україні змін – винні у провалі безвізового режиму будуть Церкви і релігійні організації.

Хоча саме вони запропонували широку і всеохопну формулу заборони дискримінації «за ознакою ставлення до статевих відносин/статевості» – але ж культур-марксистів цікавила не боротьба з дискримінацією, а протягування в юридичне поле нашої держави їхніх ідеологічних маркерів. Для чого безвіз був обраний як популярний у суспільстві локомотив.

Тоді хор журналістів/активістів переконував, що майже все у нас вирішено з безвізом – лише позиція релігійних організацій заважає. «Церкви зривають євроінтеграцію», одним словом.

Раду «уламали», зміни прийняли (до речі, щось не чути, щоби вони реально комусь стали в нагоді, як про це заявлялося рік тому).

І от тепер виявляється, що питань, які можуть перешкодити безвізу – ще багато. Питань реальних, а не ідеологічно навіяних. Про що ми говорили тоді – але нас вперто не хотіли чути.

Тож буде привід наступного разу, коли під гаслами «європейських цінностей» гендерну ідеологію протягуватимуть до інших законів, нагадати цю історію.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: