На Донеччині затримали бойовика «ДНР»

На Донеччині затримали бойовика «ДНР»

Раніше судимий чоловік був бойовиком чотири дні, а потім розчарувався та покинув ряди терористів

Поліція міста Лиман Донецької області затримала бойовика «ДНР». Про це інформує поліція Донеччини.

Співробітники карного розшуку встановили, що в 2014 році чоловік сприяв окупації міста. Раніше судимий лиманчанин обстежував автомобілі на блокпості «ДНР».

Розшуковці зібрали докази причетності до НЗФ 34-річного місцевого мешканця, який мав судимість за крадіжки.

У квітні 2014 року чоловік запропонував свої послуги терористам, маючи на меті особисте збагачення. Новобранця поставили на блокпост в селі Дробишево здійснювати пропускний режим.

Завданням вчорашнього крадія було зупиняти транспорт, перевіряти водіїв та їхні автівки. Однак, за словами екс-бойовика, через чотири дні він розчарувався та покинув ряди терористів. Після цього приховував участь в бандформуванні.

Незважаючи на те, що з цього моменту минуло 4 роки, поліцейські виявили та задокументували факт участі лиманчанина в НЗФ.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Затриманому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Аби замість тюрми отримати шанс на нормальне життя, за умови, що вони не скоювали тяжких злочинів, громадяни мають добровільно вийти зі складу незаконних збройних формувань та повідомити про це правоохоронців, зауважили у поліції.

З початку року поліція Донеччини викрила 55 бойовиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: