Сину мера Прилук прокуратура повідомила про підозру

Сину мера Прилук прокуратура повідомила про підозру
Ярославу Попенку загрожує до трьох років в'язниці

Восени минулого року підозрюваний побив активіста

На Чернігівщині минулого тижня повідомлено про підозру у злочині сину міського голови Прилук через побиття громадського активіста, що сталося торік восени. Про це поінформували у прес-службі прокуратури області.

Згідно з повідомленням, за процесуального керівництва Прилуцької місцевої прокуратури повідомлено про підозру 34-річному сину мера міста Прилуки Ярославу Попенку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, що спричинило тривалий розлад здоров’я). Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

У вересні минулого року, перебуваючи поблизу центрального входу адміністративної будівлі Прилуцького відділу поліції, підозрюваний на ґрунті існуючих особистих неприязних відносин з громадським активістом, завдав останньому удар ногою в область правого передпліччя, чим спричинив потерпілому тілесні ушкодження у вигляді закритого перелому руки.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, заподіяні тілесні ушкодження відносяться до категорії середньої тяжкості за ознакою тривалості розладу здоров’я терміном більше 21 дня. У зв’язку з нез’явленням підозрюваного до органу досудового розслідування та відсутністю його за місцем проживання, повідомлення про підозру в порядку ст. 135 КПК України вручено його матері Ользі Попенко, яка є Прилуцьким міським головою. Досудове розслідування триває. З метою встановлення всіх обставин події проводяться слідчі (розшукові) дії.

У вересні 2018 року Ярослав Попенко збив напідпитку електроопору та в'їхав у припаркований на узбіччі автомобіль. Проходити тест на вміст алкоголю він відмовився. Поліція склала на порушника два адмінпротоколи, у тому числі за керування у нетверезому стані, і відпустила. Через пошкодження електроопори жителі двох мікрорайонів Прилук залишалися майже добу без світла. Вони вночі перекривали дорогу, вимагаючи відновлення електропостачання.

У жовтні суд позбавив Попенка водійських прав терміном на один рік та оштрафував на 10,2 тис. гривень. У травні 2016 року Попенко у стані алкогольного сп’яніння в'їхав у паркан. Тоді він теж був оштрафований.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: