Обшуки на підприємствах Фірташа. У олігарха кажуть, що не ухиляються від сплати податків

Обшуки на підприємствах Фірташа. У олігарха кажуть, що не ухиляються від сплати податків
Дмитро Фірташ

Group DF заявила про готовність позиватися до суду «для відновлення справедливості»

Група компаній Group DF, яка належить опальному олігарху Дмитру Фірташу, відповіла на звинувачення Генпрокуратури в ухиленні від сплати податків. Реакція Group DF з’явилась після того, як 19 березня до підприємств прийшли з обшуками працівники ГПУ.

«Group DF спростовує звинувачення, висунуті Генеральною прокуратурою, про нібито ухилення від сплати податків низкою підприємств Групи з використанням механізмів страхового ринку України. За характером діяльності підприємства Group DF належать до групи об'єктів з підвищеним рівнем небезпеки і відповідно до Закону «Про страхування» зобов'язані страхувати ризики господарської діяльності. Тому, виконуючи вимоги законодавства, підприємства Групи на ринкових умовах працюють з низкою страхових компаній і страхують ризики в суворій відповідності до законодавства України», — пояснюють у Фірташа.

Також прес-служба Group DF нагадує, що у серпні 2017 року Генеральною прокуратурою вже висувалися звинувачення, аналогічні нинішнім. Група тоді заявляла і підтверджує, що оприлюднена інформація не відповідає дійсності: «Починаючи з 2014 року, бізнеси Групи піддаються тривалому цькуванню з боку різних правоохоронних і регулюючих державних відомств. Підприємства Групи систематично піддаються численним необгрунтованим перевіркам, а проти топ-менеджерів підприємств Групи сфабрикований цілий ряд кримінальних проваджень».

Нагадаємо, раніше у Генпрокуратурі зазначали, що «протягом 2015-2017 років членами організованого злочинного угруповання з метою ухилення від сплати податків низкою підконтрольних українському олігарху Фірташу, підприємств, а саме: ПРАТ «Сєверодонецьке об'єднання "Азот"», ПАТ «Азот», ПАТ «Рівнеазот», ДП «Хімік» ПАТ «Азот» та іншими, які входять до бізнес-групи «Group DF», організовано діяльність низки фіктивних підприємств та підконтрольних страхових компаній».

За даними правоохоронців, готівкові кошти, отримані в результаті злочинної діяльності, направлялися підприємствам реального сектору економіки. Орієнтована сума ухилення від сплати податків перевищує 500 млн грн.

У Group DF заявляють про готовність оскаржувати звинувачення Генпрокуратури в судових і правозахисих інституціях. 

Читайте також: Як фракція Ляшка грала на користь Фірташа

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: