Книжку творів Ольги Кобилянської видали з портретом Марка Вовчка на обкладинці (фото)

Книжку творів Ольги Кобилянської видали з портретом Марка Вовчка на обкладинці (фото)
Книга творів Кобилянської з фото Марка Вовчка, яку видало видавництво «Центр навчальної літератури»

Про помилку написала письменниця Оксана Забужко

Збірник творів класика української літератури Ольги Кобилянської видали з портретом іншого класика української літератури Марка Вовчка на обкладинці.

На помилку звернула увагу письменниця Оксана Забужко. «Я не знаю такого видавництва – «Центр навчальної літератури», але, судячи з їхнього сайту, видають вони «підручники і посібники» на замовлення Української Держави, аж гай гуде, і ми з вами за це платимо. А це, між іншим, куди крутіше за Ліванський орден і ведмедів в Антарктиці: всі шмигалі-зеленські, гордони-з-поклонськими і навіть танцювальні ремікси надгробного плачу беруть початок звідси - з розхитування «національної ейдетики», руйнування й хаотичного змішування сенсобудівних для даної культури образних структур», – написала Оксана Забужко у Фейсбуці.

На сайті «Центру навчальної та практичної літератури» вже видалили книжку, де на обкладинці замість автора зображена Марко Вовчок. Але є скрін. 

Скрін з сайту «Центр навчальної літератури»Скрін з сайту «Центр навчальної літератури»

Нагадаємо, в українському підручнику зі всесвітньої історії за 10 клас знайшли знімок, на якому канадський актор Кіану Рівз обідає разом з будівельниками. Виявилося, що фотожабу в книзі розмістили навмисно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: