Чи можна повторно заразитися Covid-19? Інфекціоніст дав відповідь

Чи можна повторно заразитися Covid-19? Інфекціоніст  дав відповідь
Інколи трапляються пацієнти з імунодефіцитом, чиї організми не виробляють імунітет не лише на Covid-19, а й взагалі на жодну інфекційну хворобу, але таких випадків одиниці, - лікар

Людина не може повторно заразитися коронавірусом, - Крамарєв

Лікар - інфекціоніст Сергій Крамарєв стверджує, що людина не може повторно заразитися коронавірусом. Про це Крамарєв сказав в інтерв’ю «Главкому»

За словами лікаря, просто має пройти якийсь час перш, ніж у людини, яка перехворіла на коронавірусну хворобу, відімруть заражені клітини. «Цей процес може тривати пару місяців. І у цих заражених клітинах лишаються, умовно кажучи, уламки цього вірусу – власне, їх і виявляє повторний аналіз на коронавірус», - каже Крамарєв.

Лікар зауважив, що інколи трапляються пацієнти з імунодефіцитом, чиї організми не виробляють імунітет не лише на Covid-19, а й взагалі на жодну інфекційну хворобу, але таких випадків одиниці.

«У більшості людей організм реагує на чужорідний агент виробленням антитіл, але скільки цей імунітет триває – поки невідомо. Цей вірус ще не достатньо вивчений», - наголосив Крамарєв.

До слова, в ООН вже заявили, що пандемія може спровокувати кризу психічного здоров’я у світі.

Зазначимо, що у Всесвітній організації охорони здоров’я попередили, що про завершення пандемії коронавірусу оголосять не скоро.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: