Для тих, кому відмовили у тесті на коронавірус, створять «гарячу лінію», – МОЗ

Для тих, кому відмовили у тесті на коронавірус, створять «гарячу лінію», – МОЗ

Ті, кому відмовили у тесті на коронавірус, можуть звернутися на «гарячу лінію»

Це буде окрема «гаряча лінія» міністерства охорони здоров’я

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що для людей, яким медичні працівники відмовили у тесті на корона вірус, працюватиме «гаряча лінія»

Про це Віктор Ляшко сказав під час онлайн-брифінгу.

«Сьогодні-завтра буде оприлюднено черговий алгоритм, згідно з яким кожному можна буде повідомити про випадки відмови від тестування медичним працівником або працівником закладу охорони здоров’я. Це буде окрема «гаряча лінія» в міністерстві охорони здоров’я України», – повідомив Ляшко.

Посадовець зазначив, що кожен випадок відмови від тестування будуть розглядати в індивідуальному порядку, оскільки відмов від тестування у період епідемії не повинно бути.

За словами Віктора Ляшка, Україна зараз не дуже відстає від європейських країн за кількістю проведених тестувань. «Сьогодні маємо близько 250 тис. тестів для ПЛР-діагностики, тому питання з діагностуванням не є проблемним. Україна готова тестувати», – зазначив медик і додав, що в міністерстві охорони здоров’я чітко опрацьовували стратегію збільшення кількості тестувань для того, щоб забезпечити тестуванням всі випадки.

Нагадаємо, міністерство охорони здоров’я очікує наступного тижня отримати тести методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР – тести) українського виробництва.

Станом на 9:00 6 квітня в Україні 1319 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 38 летальних, 28 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 68 нових випадків.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: