На Львівщині розпочинається кампанія із вакцинації школярів від кору

На Львівщині розпочинається кампанія із вакцинації школярів від кору

Львівщина — одна з антилідерів за рівнем охоплення щепленням проти кору

У лютому 2019 року в школах Львівської області пройде спеціальна кампанія із вакцинації дітей віком від 6 до 18 років проти кору.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров’я.

З 3 січня на Львівщині «фактично починається спецоперація для підвищення рівня імунізації дітей».

За словами виконувача обов’язків міністра охорони здоров’я Уляни Супрун, Львівська область є лідером в Україні за кількістю зареєстрованих випадків захворюваності на кір. Водночас регіон — один з антилідерів за рівнем охоплення щепленням проти кору.

«З другої половини лютого протягом декількох тижнів ми зручно і безпечно для всіх проведемо щеплення дітей віком від 6 до 18 років в організованих колективах — школах, за обов’язкової умови — згоди від батьків. Ми не маємо залишити незахищеною жодної дитини серед тих 20 тисяч школярів Львова та Львівської області, які досі не мають необхідні щеплення», — заявив гендиректор «Центру громадського здоров’я» МОЗ Володимир Курпіта.

За даними МОЗ, станом на 27 грудня 2018 року в Україні в наявності 812,779 тис. доз вакцин проти кору, паротиту та краснухи (КПК), зокрема 392,2 тис. доз вакцин КПК виробництва США, які було направлено до регіонів України.

Пріоритетним є постачання вакцин до західних областей, де нині реєструється найбільше випадків захворювання на кір.

Нагадаємо, у грудні минулого року в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун закликала провести вакцинацію проти кору в українській армії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: