Під час карантину гуляти у парку не тільки корисно, а й потрібно, – вірусолог

Під час карантину гуляти у парку не тільки корисно, а й потрібно, – вірусолог
Під час карантину можна гуляти у парках

Прогулянка на відкритому повітрі не несе загрози заразитися коронавірусом

Вірусолог і доктор наук Алла Мироненко вважає, що під час карантину гуляти у парку не тільки корисно, а й потрібно, це заспокоює нервову систему, розхитану карантином.

«На вулиці ви не можете заразитися. Там вітер і сонце будуть згубно діяти на вірус. Головне – з хворими надворі не цілуйтеся», – сказала Алла Мироненко в інтерв’ю журналу НВ.

На думку фахівця, заборона виходити на вулицю під час карантину, яку запровадили у низці країн через розповсюдження коронавірусу, зумовлена, мабуть, страхом.

Мироненко вважає правильними такі запобіжні заходи як  миття рук з милом і обробка  їх антисептиком після контакту з потенційно зараженими поверхнями. «Носити маски також правильно, якщо ви відвідуєте людні місця або користуєтеся ліфтом, одягайте і маску, і рукавички, які після використання можна, наприклад, викинути, а руки продезінфікувати», – зазначила вірусолог.

А от мити всі принесені продукти і упаковки з милом, на думку фахівця, – це панічне. «Навряд чи ви заразитеся коронавірусом від пачки яєць із супермаркету. Що ж до м’яса, ви точно не заразитеся коронавірусом, якщо купите куряче філе в магазині. Рекомендації щодо м’яса – це частина рекомендацій для Китаю, де як соус звично вживають свіжу кров. Ви навряд чи її вживаєте», – сказада медик.

Нагадаємо, згідно з дослідженнями, на які спираються МОЗ та ВООЗ, один хворий на коронавірус COVID-19 в середньому може заразити 2-2,5 людей.

Станом на ранок 25 березня в Україні зафіксовано 113 випадків зараження хворобою, що викликається новим коронавірусом.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: