Президент «Бориса» пояснив, за що потрібно платити, якщо ви обрали сімейного лікаря у приватній клініці

Президент «Бориса» пояснив, за що потрібно платити, якщо ви обрали сімейного лікаря у приватній клініці
Фахівці вузької спеціалізації залишаться платними у клініці «Борис»

«Все що є у списку гарантованих послуг – все будемо виконувати, ми не маємо права відмовити», - наголосив президент «Бориса»

Президент і співзасновник київської клініки «Борис» Михайло Радуцький пояснив, що люди, які підписали декларації у їхньому медзакладі, не платитимуть тільки за послуги сімейних лікарів. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

За словами Радуцького, у «Борисі» безкоштовні послуги будуть лише ті, що стосується тільки первинки.

«Прийом до фахівців вузької спеціалізації залишається платним у нашій клініці для всіх пацієнтів», - наголосив президент «Бориса».

Радуцький зазначив, що держава платить не тільки за роботу сімейного лікаря, а й покриває витрати за інші гарантовані послуги: це і аналіз крові на цукор, експрес-тест на інфаркт, електрокардіограма, послуга вимірювання тиску, аналіз на ВІЛ тощо.

«Все що є у списку гарантованих послуг – все будемо виконувати, ми не маємо права відмовити», - зазначив Радуцький.

Співзасновник «Бориса» заявив, що за той час, поки вони співпрацюють з Національною службою здоров’я, держава сплачує за ці гарантовані послуги чітко і в час, прописаний в угоді: день в день, якщо не хвилина в хвилину. 

«Поки у мене до НСЗУ немає жодних претензій: все, що прописано в угоді, виконується на 100%», - каже співзасновник клініки «Борис».

Щоправда, наразі за вакцинацію, яка теж є у переліку безкоштовних послуг - у клініці «Борис» треба буде платити.

За словами Михайла Радуцького, поки вони не отримали від держави безоплатних вакцин.

«Тому поки що ми людям пропонуємо робити щеплення тільки тією вакциною, що є у нас в наявності, але за цю вакцину потрібно заплатити, так як ми закуповували її за власний кошт. Коли будемо отримувати вакцину від держави, пацієнтів, що підписали декларацію з сімейним лікарем, будемо вакцинувати безкоштовно», - запевняє президент «Бориса».

Радуцький зазначає, що рішення про безкоштовне вакцинування уряд прийняв лише нещодавно, і зараз питання постачання вакцин, закуплених державою, у приватні клініки тільки вирішується.

«Але якщо пацієнт, що підписав декларацію у приватній клініці, має бажання зробити щеплення, може звернутись до комунальних закладів, де цю послугу зобов’язані надати безоплатно», - говорить Михайло Радуцький.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: