Степанов прокоментував відновлення роботи закладів торгівлі

Степанов прокоментував відновлення роботи закладів торгівлі
Нагадаємо, що уряд ухвалив рішення про послаблення карантинних обмежень з 11 травня

«Немає обмежень щодо загальних розмірів торгівельної площі» – міністр охорони здоров’я

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що в Україні немає обмежень щодо відкриття торгівельних закладів за квадратурою, головне дотримуватись протиепідемічних заходів. Про це він повідомив під час брифінгу.

«Згідно наших заходів та правил, у нас немає обмежень щодо загальних розмірів торгівельної площі. У нас є загальні правила, що мають дотримуватись заклади торгівлі: а саме, не більше ніж один покупець на 10 кв. м загальної площі, також мають стояти антисептики, кожні дві години – вологе прибирання, всі в масках і ще ряд заходів», – відповів Степанов на запитання, чи може відкритись заклад площею понад 300 квадратів.

Нагадаємо, що уряд ухвалив рішення про послаблення карантинних обмежень з 11 травня. Наступного тижня буде відновлена робота частини закладів, однак за умови дотримання протиепідемічних заходів.

Як повідомлялося, станом на 10 травня в Україні кількість людей, які захворіли коронавірусом Covid-19, від початку пандемії – 15 232 особи. За попередню добу від коронавірусу вилікувалася 151 особа.

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 22 травня. Усі послаблення (зокрема, і відкриття салонів краси) передбачають обов’язкове дотримання протиепідеміологічних заходів.

Зазначимо, що у деяких областях України хочуть ввести адаптивний карантин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: