Степанов: МОЗ проводить експертизу вітчизняного виробника тест-систем

Степанов: МОЗ проводить експертизу вітчизняного виробника тест-систем

«Рішення щодо фінансування Інституту молекулярної біології та генетики НАМА, було прийнято на засіданні РНБО і введено в дію 13 березня 2020 року» - Степанов

«МОЗ підтримує зв’язки з Інститутом, і надає допомогу та поради щодо тестів» – міністр охорони здоров’я

Міністерство фінансів вже частково профінансувало виготовлення партій тест-систем Інститутом молекулярної біології та генетики Національної академії медичних наук України, у той самий час Міністерство охорони здоров’я проводить експертизу ще одного вітчизняного виробника тест-систем. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Якщо ми говоримо про Інститут молекулярної біології та генетики НАМА, то рішення щодо їх фінансування було прийнято на засіданні РНБО і було введено в дію 13 березня 2020 року. Відповідно до цього рішення було визначено щодо самофінансування виготовлення тестів. Основним виконавцем, згідно з рішення Кабміну визнано Мінфін, яке, знаю, профінансовано вже певні заходи Інституту», – розповів Степанов.

Він зазначив, що МОЗ спілкується з Інститутом, і надає допомогу та поради щодо тестів.

«Окрім іноземних тест-систем, ми користуємось українськими, які виготовляють наші виробники. Зараз ми проводимо експертизи ще одного виробника українських тест-систем», – повідомив міністр.

Нагадаємо, міністерство охорони здоров’я України відновило переговори з Інститутом молекулярної біології і генетики щодо виготовлення ПЛР-тестів для виявлення Covid-19.

Як повідомлялося, станом на 10 травня в Україні кількість людей, які захворіли коронавірусом Covid-19, від початку пандемії – 15 232 особи. За попередню добу від коронавірусу вилікувалася 151 особа.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: