Столиця та три області України не відповідають «зеленій» зоні карантину

Столиця та три області України не відповідають «зеленій» зоні карантину

Три українські області та Київ можуть вийти із «зеленої» зони карантину

Фото з відкритих джерел

Кількість зафіксованих хворих на коронавірус не відповідає нормі, передбаченій для «зеленої» зони

Попри те, що станом на 5 вересня 2021 року всі області України знаходяться в «зеленій» зоні адаптивного карантину, у трьох регіонах та місті Києві епідеміологічні показники перевищують встановлені норми. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Згідно зі встановленими нормами, станом на 4 вересня рівень захворюваності (норма для регіону «зеленої» зони – 75 хворих на 100 тисяч населення) перевищено у:

  • Чернівецькій області – 169;
  • Луганській області – 135;
  • Місті Київ – 107;
  • Херсонській області – 85.

Водночас у Луганській, Львівській та Полтавській областях спостерігається висока динаміка рівня госпіталізації пацієнтів з коронавірусом.

1_117

Зараз в Україні діє адаптивний карантин – країна поділена на «зелену», «жовту», «помаранчеву» й «червону» зони. У «зеленій» зоні найслабший карантин, а в «червоній» – найбільш суворий. Поки вся українська держава «зелена».

Як повідомлялося, за минулу добу вакцинували 69260 людей. Наразі одну дозу отримали 20430 людей і ще 48830 – повністю імунізовані. Вакцинацію здійснювали силами 587 мобільних бригад з імунізації, 1642 пунктів щеплення і 365 центрів вакцинації.

Нагадаємо, станом на ранок 5 вересня, в Україні зафіксовано 1379 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби Covid-19. З них дітей – 102, медпрацівників – 28. Також за минулу добу госпіталізовано – 899 осіб, летальних випадків – 17, одужало – 407 осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: