Святкування Вербної неділі спровокувало ріст захворювань коронавірусом на Буковині – МОЗ

Святкування Вербної неділі спровокувало ріст захворювань коронавірусом на Буковині – МОЗ

На Вербну неділю у Чернівецькій області було скупчення людей біля храмів

На Буковині наразі фіксують нові випадки коронавірусу серед людей, які відвідували храми на Вербну неділю

В Україні наразі відсутнє пікове зростання заражень новим коронавірусом Covid-19, але через відвідування буковинцями храмів на Вербну неділю у Чернівецькій області зараз спостерігається  зростання нових випадків коронавірусу.

Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі ток-шоу «Право на владу» ввечері 23 квітня.

За словами Ляшка, завдяки запровадженому карантину і обмеженням система охорони здоров’я України справляється із поточною динамікою захворюваності коронавірусом.

«Я задоволений тим, як працює карантин в Україні. Оскільки ми сьогодні маємо результат зростання кількості випадків коронавірусної хвороби, з яким справляється система охорони здоров’я. Так, ми фіксуємо певні порушення карантину, які дають певні сплески, але не пікові навантаження і не пікове зростання, яке виходить за межі допустимого нами піку зростання», - зазначив Ляшко.

Він нагадав, що подовження карантину було потрібне через певні порушення на великодні свята, оскільки є ризик масового зараження коронавірусом. І для прикладу Ляшко навів Буковину, де наразі фіксують нові випадки серед людей, які відвідували храми на Вербну неділю.

«Тому і продовжено карантинні заходи до 11 числа, оскільки були певні порушення карантинних заходів, які можуть дати свій результат, і це ми гарно бачимо сьогодні вже в Чернівецькій області, де саме моє сьогодні спілкування з епідеміологами підтверджує, що більшість нових випадків реєструється серед тих, хто на Вербну неділю відвідував храми і був в скупченні людей. І це призводить до того, що саме серед них і фіксуються нові випадки коронавірусної хвороби», - підсумував Ляшко.

Як повідомлялося, міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що можливий приріст випадків захворювання на коронавірус унаслідок порушення карантину на Вербну неділю буде видно цього тижня.

До слова, поліція покарала трьох священників, які зібрали натовпи вірян у храмах на Вербну неділю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: