У Київському слідчому ізоляторі не дотримуються карантинного плану, – Денісова

У Київському слідчому ізоляторі не дотримуються карантинного плану, – Денісова

Людмила Денісова перевірила ДУ «Київський слідчий ізолятор»

Утримувані особи не забезпечені засобами індивідуального захисту

У ДУ «Київський слідчий ізолятор» не виконується карантинний план щодо запобігання коронавірусу.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова за підсумками перевірки СІЗО.

«За результатами моніторингового візиту у ДУ «Київський слідчий ізолятор» щодо вивчення стану забезпечення заходів із запобігання та поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 встановлено не виконання плану протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах ДКВС України гострої респіраторної хвороби, спричиненої новим коронавірусом», – повідомила Людмила Денісова.

Обмбудсмен зазначила, що моніторинг показав, що установа установа не забезпечена у повному обсязі засобами індивідуального захисту. Зокрема, вони наявні лише у медперсоналу. «В наявності три безконтактних термометри. Лише два працівники виконують дезінфекцію приміщень та камер СІЗО. Утримувані особи, що перебували в палатах-камерах медчастини, засобами індивідуального захисту не забезпечені. Приміщення не відповідають санітарно-гігієнічним нормам та не готові для перебування там хворих», –  повідомила Денісова.

Омбудсмен надала рекомендації керівництву пенітенціарної установи, аби якнайшвидше виправити ситуацію та убезпечити працівників установи та тюремне населення від поширення коронавірусної інфекції. Крім того, зі слів Денісової, відповідні акти реагування з рекомендаціями будуть надані Міністерству юстиції України.

Нагадаємо, раніше Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликає російського омбудсмена Тетяну Москальку забезпечити проведення кваліфікованого обстеження ув’язнених в РФ та окупованому Криму громадян України з обов’язковим тестуванням на коронавірус, за результатами якого надати необхідну медичну допомогу, відповідно до наявних діагнозів.

Станом на 9:00 8 квітня в Україні 1668 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 52 летальні, 35 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 206 нових випадків.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: