Степанов розповів, на що підуть 64,7 млрд грн новоствореного фонду боротьби з коронавірусом

Степанов розповів, на що підуть 64,7 млрд грн новоствореного фонду боротьби з коронавірусом

Максим Степанов розповів, як витрачатимуть кошти  фонду боротьби з коронавірусом

Пропонується збільшити розмір резервного фонду Держбюджету на 3 млрд грн

В Україні було створено фонд боротьби з коронавірусом у розмірі 64, 7 млрд грн.

Про це на щоденному брифінгу щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції заявив міністр охорони здоровя Максим Степанов.

Посадовець розповів, що кошти цього фонду підуть на додаткові виплати медичним працівникам – підвищення їм заробітної плати до 300%, на придбання медичного обладнання, передусім апаратів штучної вентиляції легень, засобів індивідуального захисту, ліків, які використовуються безпосередньо  в процесі лікування хворих на коронавірус. Також кошти підуть на виплату громадянам України, які втратили роботу через так звану «коронокризу», на одноразову виплату членам сімей медичних працівників, які загинули через коронавірус.

Степанов зазначив, що пропонується збільшити розмір резервного фонду Держбюджету на 3 млрд грн, зокрема, ці кошти підуть на фінансування витрат місцевих бюджетів, які будуть здійснювати обсервацію людей з підозрою на коронавірус.

Згідно з інформацією міністерства охорони здоров’я України, за минулу добу, 13 квітня, було зареєстровано 270 нових випадків коронавірусу, загалом захворіли на коронавірус 3372 людини, них 98 померли, 119 пацієнтів одужали. Рівень смертності від Сovid-19 загалом по Україні – біля 3%.

Нагадаємо, в Україні протягом минулої доби  було госпіталізовано 69 осіб, з них троє дітей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: