Зростання кількості хворих на Covid-19 не пов’язане зі збільшенням тестів, – МОЗ

Зростання кількості хворих на Covid-19 не пов’язане зі збільшенням тестів, – МОЗ

Українці нехтують карантинними обмеженнями, тому зростає кількість хворих на Covid-19, – МОЗ

«Українці переплутали пом’якшення карантину з повним скасуванням обмежень», – міністр

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов  заявив, що зростання  добової кількості нових випадів коронавірусу пов’язане з порушеннями громадянами протиепідемічних вимог, а не зі збільшенням кількості тестувань. Про це  Максим Степанов сказав під час брифінгу.

«Близько 10 тисяч тестувань методом ПЛР в Україні вже роблять близько двох тижнів. Значне зростання кількості підтверджених випадків коронавірусу  почало відбуватися минулого тижня, коли ми стійко перейшли поріг,  почали ставити  своєрідні антирекорди  –  понад 600, 753 випадки. Ми пов’язуємо це, в тому числі, з тим, що всі ми переплутали пом’якшення карантину з повним скасуванням обмежень.Деякі українці повністю нехтують такими рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я  як дотримання соціальної дистанції, користування антисептиками та масками», – сказав Степанов.

«Ми вважаємо, що одним із основних критеріїв для зниження ризиків інфікування і, як наслідок, зменшення кількості захворівших, – це дотримання рекомендацій Міністерства охорони здоров’я», - зазначив Максим Степанов.

За словами очільника відомства, окрім зростання нових випадків захворювання на Covid-19, в країні спостерігається ріст кількості звернень громадян з симптомами коронавірусної хвороби, а також госпіталізації хворих.

Максим Степанов нагадав, що в Україні діє адаптивний карантин, який передбачає посилення обмежувальних заходів в разі погіршення епідемічної ситуації в тому чи іншому регіоні.

Станом на ранок 16 червня в Україні зафіксовано 666 нових випадків коронавірусу, це на 10 випадків більше, ніж учора (656). З них 52 дитини, а також 63 медпрацівники.

Було госпіталізовано 172 особи. Зафіксовано 11 летальних випадків (вчора 12). При цьому одужали 275 пацієнтів (вчора 171). Загалом за весь час пандемії захворіли 32 476 людей, з них – 2 402 дитини, – 5 600 медпрацівників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: