МЗС України закликало ЄС ввести санкції проти екс-канцлера Німеччини Шредера

МЗС України закликало ЄС ввести санкції проти екс-канцлера Німеччини Шредера
Ґергард Шредер

Клімкін переконаний, що Ґергард Шредер належить до найважливіших лобістів Путіна

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав ЄС ввести санкції щодо екс-канцлера ФРН Ґергарда Шредера. Про це Клімкін заявив у інтерв'ю німецькому виданню Bild, оприлюдненому в понеділок, 19 березня.

За його словами, важливо запровадити санкції проти осіб, які займаються просуванням проектів Путіна за кордоном. «Ґергард Шредер - найважливіший лобіст Путіна в усьому світі. Тому слід перевірити, до яких дій у цій ситуації міг би вдатися Євросоюз», - наголосив глава українського МЗС.

Тим часом депутат Європарламенту від Німеччини Ельмар Брок теж висловив обурення діями Шредера щодо співпраці з російськими компаніями. «Те, що колишній канцлер Німеччини зараз представляє інтереси Путіна - скандал. І дивно, що це досі не мало наслідків», - наголосив Брок у коментарі для Bild.

«Минулого тижня американське ділове видання The Wall Street Journal в одній зі статей назвало німецького екс-канцлера «найважливішим олігархом Путіна».

Після того, як 2005 року Шредер залишив посаду канцлера ФРН, він став головою наглядової ради проекту «Північний потік». Пізніше політик очолив і раду компанії «Північний потік-2», а також раду директорів підконтрольної державі російської енергетичної компанії «Роснефть».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: