На форумі Level Up Ukraine 2018 презентували Податковий кодекс розвитку

На форумі Level Up Ukraine 2018 презентували Податковий кодекс розвитку
Level Up Ukraine 2018

28 листопада 2018 року відбувся третій щорічний бізнес-форум Level Up Ukraine, організований Асоціацією платників податків України та компанією «Делойт» в Україні

У межах панельної дискусії «Податкова та фінансова безпека майбутнього» були обговорені світові тенденції та актуальні й очікувані нововведення в українському законодавстві. Під час свого виступу Грігол Катамадзе, президент Асоціації платників податків України представив проект концепції Податкового кодексу розвитку, погодженого з Українською Радою бізнесу, до якої входить 68 українських асоціацій. «Встановлення довіри – це двосторонній рух, проте перший крок має зробити держава. Бізнес очікує зниження податкового навантаження на фонд оплати праці, запровадження податку на виведений капітал замість податку на прибуток, а також докорінного реформування Державної фіскальної служби», – наголосив Грігол.

Для того, аби допомогти компаніям впроваджувати якісні зміни Наталія Ульянова, лідерка практики комплексних трансформацій бізнесу, анонсувала pro bono проект «Делойт» в Україні для малого та середнього бізнесу: «Ми оголошуємо цю ініціативу для того, щоб втілити свою соціальну місію та розвіяти міфи про те, що змінюватися складно та страшно». Проект полягає у проведенні конкурсу на безкоштовну комплексну реорганізацію компанії.

Про те, що Україні потрібно розвивати середній бізнес вказав і гість із Відня Рафаель Петруцці, керуючий директор Центру трансфертного ціноутворення, який відкрив своїм виступом головну сцену. Інакше, за його словами, економіка країни не буде рости швидко.

Під час обговорення майбутнього інвестицій в Україну були озвучені основні вимоги міжнародних інвесторів до бізнесу. Спікери зійшлися на думці, що в України є кадровий та технологічно-інтелектуальний потенціал, однак бізнес, зазвичай, не вміє продати свої інновації. На цьому наголосили Дебора Фейрлам, координаторка Ukrainian National Startup Fund, та Алекс Романович, керуючий партнер BeachHead Partners, СEO Social2B.

Здебільшого, компанії інвестують в український агробізнес та виробництво продуктів харчування. Також є зацікавлення у сфері освіти та фармацевтичну галузь. Західні експерти також зацікавлені інвестувати у команди та людей, які готові виживати у складних умовах непрозорості.

Про практичні аспекти транфсормацій, які відбулись за останні чотири роки, розповідали на прикладах успішних історій українських компаній. Андрій Пишний, голова правління АТ «Ощадбанк» навів вражаючі цифри: доля банку на ринку зросла із 7% у 2014 до 22% у 2018 році. Найважливішими складовими трансформації банку Андрій Пишний назвав проектний менеджмент та комунікацію.

Окрім головної сцени гості заходу могли відвідати ще дві панелі, а також конкурс стартапів, де HUB 4.0 обирав проекти для Startup Pitching Zone. Команди інноваційних рішень презентували свої проекти професійному журі, у складі якого були українські й західні інвестори. Переможцем став старт-ап, розробники якого пропонують переобладнати автомобілі так, щоб вони могли працювати і на паливі, і на електроенергії.

Наприкінці насиченої програми форуму учасники змогли обговорити враження від дискусій та майстер-класів під час нетворкінгу на фоні джазової музики.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: