Окупанти агітують кримчан вступати до російських військових вузів

Окупанти агітують кримчан вступати до російських військових вузів

В 2018 році в російську армію мають намір призвати понад дві тисячі кримчан

Російські військові комісаріати в окупованому Криму почали агітаційну кампанію із закликом вступати до військових навчальних закладів сусідньої Росії. Про це повідомляє Крим.Реалії.

Військкомати півострова повідомляють, що 39 військових навчальних закладів Росії готові прийняти кримчан на навчання. У цей список входять училища, інститути та академії. При цьому, Рязанське вище повітряно-десантне командне училище розташувалося на першому місці серед пропонованих у рекламі військових навчальних закладів для кримчан.

20 квітня на змаганнях «юнармейцев» в Білогорському районі російський військовий комісар Білогорського району Юрій Камишенко зазначив, що все більше дівчат вибирають військову професію.

За даними підконтрольного Кремлю кримського уряду, в 2018 році в російську армію мають намір призвати понад дві тисячі кримчан.

У свою чергу, прокуратура Автономної Республіки Крим просить жителів півострова сповіщати правоохоронні органи України про отримання повісток на службу в російській армії і називає дії Росії незаконними. Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні повідомляла, що в 2017 році на військову службу в збройні сили Росії призвали не менше 4800 жителів Криму.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: