Пенсійний фонд Генічеська передає персональні дані кримських переселенців Росії – Гданов

Пенсійний фонд Генічеська передає персональні дані кримських переселенців Росії – Гданов

Пенсійний фонд надає Росії дані про паспорт громадян

Пенсійний фонд Генічеська незаконно передає персональні дані кримчан, які виїхали на материкову частину України з анексованого півострова. Про це 15 жовтня розповів Крим.Реалії заступник постійного представника президента України в АРК Ізет Гданов.

За його словами, пенсійний фонд Генічеська нібито хоче уникнути виплат «подвійних пенсій» для кримчан від України і Росії.

«Ми не маємо права, як держава, в якої тимчасово окупували територію, співпрацювати з країною-агресором. Ми передаємо дані наших громадян, які залишають Автономну Республіку Крим, виїжджають на материкову частину України в зв'язку з утисками. Ми інформуємо країну-агресора про персональні дані громадян України. Більше того, звертаються російською мовою і пишуть «Республіка Крим» – як це робить окупант. Як це можливо?!» – каже Гданов.

За його словами, постійне представництво президента України в АРК звернулося до СБУ, щоб вони вжили заходів у ситуації, що склалася.

Також Гданов на своїй сторінці в Facebook опублікував приклади таких звернень від пенсійного фонду.

У Пенсійному фонді України у відповідь на інформаційний запит Крим.Реалії підтвердили, що ведуть переписку з Росією. При цьому у відомстві уточнили, що вони не спілкуються з підконтрольною Москві владою на півострові.

Після початку окупації Криму Росією на материковій Україні виникла проблема невиплат соціальної допомоги кримчанам-переселенцям, зазначають українські правозахисники. За їхньою інформацією, українські чиновники звертаються до російської сторони, щоб дізнатися, чи отримували кримчани пенсії в Криму. Якщо такі виплати проводилися, то кримчанину відмовляють у матеріальній підтримці.

Українські відомства не заперечують, що запитують у Росії інформацію про виплати на території Криму, проте стверджують, що роблять це «відповідно до законодавства».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: