В Умані ракета влучила в багатоповерхівку: загинуло 23 людини, серед них четверо дітей (оновлено)

В Умані ракета влучила в багатоповерхівку: загинуло 23 людини, серед них четверо дітей (оновлено)
Пошуково-рятувальні роботи тривають
фото: glavcom.ua

Дев’ятеро людей перебувають в лікарні

Російські війська сьогодні вночі, 28 квітня, завдали ракетного удару по Умані Черкаської області. Станом на 19:00 рятувальники знайшли тіло ще однієї дитини. Таким чином кількість загиблих зросла до 23, з них чотири дитини.

Серед загиблих в Умані на Черкащині – двоє 10-річних діток. Про це повідомив голова місцевої ОВА Ігор Табурець.

У будинку, куди влучили ворожа ракета, практично знищений перший під’їзд. У ньому проживало 109 осіб, було 46 квартир, 27 з яких повністю знищено. Наразі пошуково-рятувальні роботи тривають.

В Уманській громаді скасовано усі розважальні заходи на невизначений термін. 

Національна поліція показала ліквідацію наслідків ракетної атаки по багатоповерхівці. 

Президент України Володимир Зеленський відреагував на удар по Умані та показав наслідки. «Цієї ночі ворог знову атакував Україну ракетами та БПЛА. Мішені терористів – мирні люди та об’єкти. Унаслідок ракетного удару по Умані пошкоджено близько 10 багатоквартирних будинки. В одному з них знищено цілий під’їзд. Під завалами залишаються люди. На жаль, є постраждалі та загиблі, серед них дитина», – йдеться в повідомленні. 

Мешканка будинку, в який потрапила російська ракета, зняла наслідки вибуху. На кадрах видно вибиті вікна у дитячій спальні, пошкоджені меблі та сліди крові на підлозі.  

«Ракета потрапила в наш будинок. Ми усі в крові, вікна вибило. Тут спали діти, добре, що вони всі живі. Немає ні вікон, нічого, я так злякалася. Ніколи не думала, що таке може бути. С**ки я вас ненавиджу», – каже постраждала і показує відео руйнувань.

Нагадаємо, 28 квітня близько 4 години ранку російські окупанти випустили по Україні 23 ракети.

РФ атакувала Україну із літаків стратегічної авіації Ту-95 із району Каспійського моря. Підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони знищено 21 із 23 крилатих ракет Х-101/Х-555, а також два БпЛА оперативно-тактичного рівня.

У Дніпрі загинула жінка з трирічною дитиною. Ще троє людей травмовані.

У місті Українка внаслідок падіння уламків російської ракети є влучання в багатоповерховий будинок. Внаслідок цього пошкоджено квартири на п'ятому та шостому поверхах. Постраждала дитина – дівчинку доставили в «Охматдит».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: