Руйнівна негода знеструмила 384 населені пункти у 10 областях

Руйнівна негода знеструмила 384 населені пункти у 10 областях
Негода в Києві
Фото: Главком / Станіслав Груздєв

Через негоду у декількох областях сталося підтоплення будинків, є руйнування

Внаслідок ускладнення погодних умов (гроза, пориви вітру) 29-30 червня через спрацювання системи захисту ліній електропередач знеструмлено 384 населені пункти у 10 областях. Про це інформує Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Зокрема, без світла опинились громадяни в Дніпропетровській області – 157 населених пунктів, Київська – 104 населених пункти, Вінницька – 33 населених пункти, Полтавська – 26 населених пунктів, Кіровоградська – 15 населених пунктів, Запорізька – 14 населених пунктів, Херсонська – 12 населених пунктів, Черкаська – 10 населених пунктів, Миколаївська – 8 населених пунктів та Луганська – 5 населених пунктів.

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Внаслідок інтенсивних опадів та поривів вітру в окремих областях зафіксовано випадки підтоплення та пошкодження об’єктів житлової та соціальної сфери.

Запоремо, у Дніпропетровській області пошкоджено дахи чотирьох житлових будинків та будівлі дитячого табору, повалено близько 150 дерев, пошкоджено 6 легкових автомобілів. Розпиляні та прибрані близько 100 дерев. Від ДСНС залучалось 34 одиниці техніки та 148 чоловік особового складу.

На Львівщині в чотирьох районах області підтоплено 60 присадибних ділянок, 25 житлових будинків та 6 підвалів житлових будинків. Пошкоджено дві дороги місцевого значення. Від ДСНС залучалось 3 одиниці техніки та 11 чоловік особового складу.

Станом на 7 год. 30 червня залишаються підтоплені 10 присадибних ділянок, та 20 підвалів житлових будинків. Для проведення робіт по відкачуванню води залучено 6 одиниць техніки та 29 чоловік особового складу ДСНС. Відкачано понад 2920 м3 води.

У восьми районах Івано-Франківської області було підтоплено 202 приватні житлові будинки, 40 присадибних ділянок, пошкоджено 14 км доріг місцевого значення. Станом на 7 год. 30 червня підтоплень житлових будинків немає. Для проведення робіт по відкачуванню води було залучено 13 одиниць техніки та 58 чоловік особового складу ДСНС. Відкачано понад 700 м3 води.

Місцевими органами влади вживаються заходи щодо надання допомоги населенню та ліквідації наслідків негоди.

Нагадаємо, у Луганській області внаслідок несприятливих погодних умов і проходження грозового фронту 28 червня були пошкоджені лінії електромереж та дахи житлових будинків, а також повалені дерева.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: