Рятувальники повідомили про наслідки негоди на Прикарпатті

Рятувальники повідомили про наслідки негоди на Прикарпатті
Підтоплення у Івано-Франківську притулку для тварин
Фото: Дім Сірка м. Калуш / Facebook

Внаслідок опадів в Івано-Франківській області підтоплені 202 житлових будинки

Внаслідок випадання опадів у вигляді дощу місцями дуже сильного 28 червня на території окремих районів Івано-Франківської області відмічалися підтоплення житлових та адміністративних будинків, присадибних ділянок, прибудинкових територій та сільськогосподарських угідь. Про це інформує Державна служба з надзвичайних ситуацій.

За її даними, всього підтоплено: 202 житлові будівлі, 8 підвальних приміщень ж/б, 20 прибудинкових території ж/б, 1 насосне приміщення підприємства НГВУ «Долина нафтогаз», 1 будівлю трансформаторної підстанції Івано-Франківського РЕМ, 40 присадибних ділянок, 35 га сільськогосподарських угідь, пошкоджено 14 км. доріг місцевого значення, пошкоджено 3 мости, які сполучають сільські місцеві дороги з приватними присадибними ділянками.

За оперативною інформацією станом на 06:00 30 червня спостерігалися підтоплення в місті Калуш, селищах Богородчани та Рожнятів, Городенківському, Долинському, Снятинському районах, на території Болехівської МР та в Івано-Франківську.

До проведення робіт з відкачування води залучено 13 одиниць техніки та 58 чоловік особового складу підрозділів Управління ДСНС в області, якими відкачано понад 700 кубометрів води.

Залишаються частково підтоплені окремі підвальні приміщення житлових будинків.

В районах області працюють мобільно-оперативні групи територіальних підрозділів Управління ДСНС в області.

З метою координації дій по ліквідації наслідків негоди в Управлінні ДСНС в області працює оперативна група.

На територіях підтоплених населених пунктів працюють комісії органів місцевого самоврядування по уточненню розмірів завданих збитків. Ситуація перебуває на особливому контролі Управління ДСНС в області.

Нагадаємо, внаслідок ускладнення погодних умов (гроза, пориви вітру) 29-30 червня через спрацювання системи захисту ліній електропередач знеструмлено 384 населені пункти у 10 областях.

Внаслідок інтенсивних опадів та поривів вітру в окремих областях зафіксовано випадки підтоплення та пошкодження об’єктів житлової та соціальної сфери.

Держава служба з надзвичайних ситуаацій повідомила про погіршення погодних умов у суботу, 30 червня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: