СБУ взалася за рослідування зв’язків Московського патріархату з терористами

СБУ взалася за рослідування зв’язків Московського патріархату з терористами

Спецслужба розслідує всі факти подібних зв’язків

За чотири роки війни на Донбасі споруди УПЦ Московського патріархату використовуються спецслужбами Росії для ведення розвідувальної операції, а представники духовенства МП беруть участь у терористичній діяльності та підтримують бойовиків. Про це розповіли полковники СБУ Валерій Удовиченко та Юлія Лапутіна під час круглого столу «Агресія РФ проти України: історичні паралелі та сучасний вимір» у Покровську Донецької області, повідомляє видання Вчасно.

Представники Служби безпеки навели приклади того, що єпископи Московського патріархату на Донбасі добровільно стають служителями кремлівського режиму.

За їх словами, у 2014 році на Донеччині ченці Свято-Успенської Святогірської лаври розмістили на зворотньому боці ікони Божої матері нову молитву проросійського змісту та роздавали її на Пасхальні свята.

Крім того, у 2014-му Ігор Гіркін, один із лідерів терористистів «ДНР», разом з іншими бойовиками отримав притулок в одній із церков УПЦ МП Слов’янська, у ній терорист також створив свій батальйон та освятив зброю.

«Фактично храми УПЦ МП стали осередками, на які спиралися всі у своїй діяльності проти України», - заявив Удовиченко.

Зараз СБУ проводить розслідування діяльності Московського патріархату по всій території України.

«Розслідування проводиться шляхом наукових експертиз, виявлення документів, свідчення людей, які бачили або були учасниками заходів, які здійснювала УПЦ МП. Здійснюється опитування свідків і збирання доказів, досліджується церковна література на предмет наявності маніпулятивних текстів», - уточнила Лапутіна.

Нагадаємо, постійний член Священного Синоду УПЦ МП, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан заявляє, що у його церкви лише духовний зв’язок із Російською православною церквою.

Читайте також інтерв’ю «Главкома»: Митрополит УПЦ МП Митрофан: Духовну підтримку у нас можуть отримати всі, навіть ополченці і бойовики

Читайте також: Скандал навколо Московського патріархату. Що робити державі Україна?

А також матеріал: ФСБ і Московський патріархат: що спільного?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: