Суд у справі Кернеса пішов на перерву до 12 лютого

Суд у справі Кернеса пішов на перерву до 12 лютого
Міський голова Харкова Геннадій Кернес

Суд задовольнив клопотання захисту про визнання деяких доказів обвинувачення недійсними

Київський райсуд Полтави, де слухається справа мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців, обвинувачених у викраденні, тортурах і погроз вбивством двох активістів харківського Євромайдану взимку 2014 року, оголосив перерву до 12 лютого.

Про це повідомила прес-служба суду.

«У суд прибули сам Кернес, його адвокати і охоронці. У залі - двоє потерпілих. На минулому засіданні закінчили розгляд матеріалів 5-го тому, сьогодні впродовж п'яти годин розглядали матеріали 6-го і 7-го томів. Суд задовольнив клопотання захисту про визнання деяких доказів обвинувачення недійсними. Після чого оголошено перерву до 12 лютого», - відзначили в суді.

Обстановка, додали в суді, була спокійна: «Біля суду чергував наряд поліцейських. Активістів і мітингувальників не було».

Нагадаємо, в Полтаві триває суд над Кернесом у справі про викрадення і погрози вбивством прихильників Євромайдану в Харкові у 2013-2014 роках. Разом з ним по справі проходять двоє його охоронців.

Крім того, прокуратура розслідує справу про привласнення земельних ділянок в Харкові. Обшуки у цій справі проходили у вересні 2016 року у Кернеса і Добкіна. Збиток від махінацій оцінюється в понад 4 млрд гривень. При цьому генпрокурор Луценко обіцяв повернути землю у власність Харкова.

2 березня 2015 року Кернес був повідомлений про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27 ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування.

26 березня 2015 року Генеральна прокуратура передала в суд обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Кернеса і двох його охоронців.

2 квітня 2015 р ВССУ оголосив резолютивну частину ухвали про перенесення розгляду справи Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: