У компанії «Алтаюр» правоохоронці виявили зловживань на понад дев’ять млн грн

У компанії «Алтаюр» правоохоронці виявили зловживань на понад дев’ять млн грн
НАЗК виявило зловживання у компанії «Алтаюр» 

Зловживання виявили на оренді обладнання

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило факт зловживання на понад 9 млн грн компанією «Алтаюр» під час забезпечення тривалої оренди обладнання для Єдиного реєстру декларацій. Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

«Так, протягом трьох років НАЗК орендувало обладнання в компанії «Алтаюр», вартість якого складала в різні роки від 2,37 до 3,2 млн грн. За оренду НАЗК сплатило підприємству 11,5 млн грн. За результатами внутрішнього аудиту було виявлено ознаки неправомірної вигоди в розмірі 9,4 млн грн.», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що у січні 2020 року між «Алтаюр» та НАЗК розпочалися переговори щодо повторного укладання договору на оренду того ж самого обладнання. «Алтаюр» запропонувала встановити вартість оренди на 2020 рік у розмірі 5,1 млн грн. При цьому балансова вартість обладнання на поточний рік була визначена у розмірі 2,66 млн грн.

«Нове керівництво НАЗК відмінило відповідну закупівлю, оскільки запропоновані компанією умови не відповідали погодженим під час проведення переговорної процедури. «Алтаюр» зі свого боку не погодилася на перегляд умов оренди», – йдеться у повідомленні.

Після цього НАЗК був проведений внутрішній аудит. Матеріали аудиту були передані Національному антикорупційному бюро України (НАБУ).

«За результатами їх розгляду НАБУ зареєструвало кримінальне провадження за фактом корупційного правопорушення (ч.2 ст. 364 Кримінального Кодексу)», – повідомляє НАЗК.

Також за зверненням детектива НАБУ Вищий антикорупційний суд (ВАКС) наклав арешт на обладнання як речовий доказ. Апеляційна палата ВАКС залишила це рішення без змін.

«Зі слів адвоката компанії «Алтаюр», він подав заяву до Державного бюро розслідувань (ДБР) щодо дій НАЗК, на підставі якої було відкрито провадження. НАЗК висловлює свою готовність співпрацювати зі слідством та надавати ДБР інформацію, необхідну для швидкого прийняття об’єктивного рішення»,- зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, у НАЗК перевіряють, чи вчасно Тимошенко та Власенко задекларували багатомільйонні доходи.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: