З України намагалися незаконно вивезти велику партію захисних масок

З України намагалися незаконно вивезти велику партію захисних масок
Маски мали відправитися до країн Північної Америки та Євросоюзу

Три тисячі масок організатор продажу збирався продати за $3 тисячі, - СБУ

Служба безпеки України блокувала у Кропивницькому спробу вивезення з країни великої партії захисних масок, експорт яких заборонено розпорядженням уряду. Про це повідомили у Службі безпеки України.

Правоохоронці зазначили, що організатор схеми намагався налагодити протиправний механізм продажу засобів захисту до країн Північної Америки та Євросоюзу.

«Своїх клієнтів він підшукував на спеціалізованих інтернет-платформах і пропонував замовникам отримувати відправлення через міжнародні поштові сервіси», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, для приховування протиправної діяльності чоловік вносив до поштової декларації неправдиві відомості щодо відправника і змісту посилок.

Під час огляду однієї з них на митниці були виявлені 3 тисячі медичних масок, які ділок планував продати за $3 тисячі.

Крім того, за оперативною інформацією, у подальшому чоловік збирався відправити за кордон ще понад 10 тисяч засобів захисту.

Нагадаємо, 22 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що карантин, введений в країні з 12 березня, продовжено до 11 травня.

До відома, в Україні станом на 29 квітня інфіковано 9866 людей. Із них - 672 дитини, 1976 медпрацівників. На даний момент з початку хвороби одужало 1103 осіб, летальних випадків - 250.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: