У Раді зібрано 150 підписів за позбавлення мандатів ОПЗЖ

У Раді зібрано 150 підписів за позбавлення мандатів ОПЗЖ
Низка нардепів можуть позбутись своїх мандатів
фото: lexinform.com.ua

Сьогодні завершився збір підписів депутатів Верховної Ради

У Верховній Раді вже зібрано 150 підписів депутатів за питання щодо позбавлення мандатів низки нардепів ОПЗЖ та інших партій.  Про це заявив нардеп від фракції «Слуга народу» Олег Дунда.

Ініціатори даного документа вимагають у голови Верховної Ради Руслана Стефанчука внести у порядок денний законопроєкти, якими депутати, які були обрані від заборонених партій, зокрема ОПЗЖ, позбавляються мандатів у місцевих радах України. А також постанови про позбавлення мандатів депутатів від забороненої ОПЗЖ. Голова Верховної Ради має розглянути їх найближчим часом та включити в порядок денний.

«Особливо вдячний моїм колегам, що на передовій і боронять Україну, але знайшли час та можливість підписати лист. Роман Лозинський, Роман Костенко, Андрій Шараськін – вони кожного дня бачать той жах, який принесли представники ОПЗЖ на нашу землю. Вони не сумніваючись поставили свої підписи, компромісів щодо представників Кремля бути не може», – написав на своїй сторінці у Facebook народний обранець.

У Раді зібрано 150 підписів за позбавлення мандатів ОПЗЖ фото 1

Олег Дунда висловився за продовження збору підписів у Верховній Раді, хоча і висловив занепокоєння, що частина депутатів так і не готова проявити свою проукраїнську позицію.  «На 11 місяці війни і, навіть, страшний обстріл Дніпра не змінив їх думку. Збір підписів завершується, далі слово за спікером Русланом Стефанчуком. Ми не можемо і далі ігнорувати представників ОПЗЖ в парламенті і в радах усіх рівнів», – сказав Олег Дунда.

Зазначимо, що відповідно до опитувань, які регулярно проводяться в Україні, понад 90% українців вимагають позбавити мандатів депутатів різних рівнів від заборонених проросійських партій.

Нагадаємо, минулого тижня частина колишніх членів партії «ОПЗЖ»  позбулись депутатських мандатів, і були розкритиковані своїм соратником, народним депутатом Юрієм Бойко.

Читайте також: Народ проти ОПЗЖ. Хто гальмує розправу над любителями Путіна у парламенті?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: