ЦВК вивчає досвід Південної Кореї щодо виборів під час карантину

ЦВК вивчає досвід Південної Кореї щодо виборів під час карантину
У ЦВК визнали, що нещодавнє зменшення обсягу фінансування виборів може вплинути на якість роботи виборчих комісій

Південна Корея у квітні в період пандемії провела парламентські вибори

Центральна виборча комісія України вивчає досвід щодо проведення виборів під час карантину Південної Кореї, де у квітні проводилися парламентські вибори.

Про це розповів член ЦВК Андрій Гевко під час онлайн-конференції «Місцеві вибори – 2020: місія здійсненна?», повідомляє пресслужба ЦВК.

«Якщо нам доведеться проводити вибори в умовах карантину, то це потребуватиме, зокрема, й від Центральної виборчої комісії проведення екстразаходів для забезпечення безпеки громадян. Ми вивчаємо в цьому напрямі досвід Південної Кореї, яка у квітні в період пандемії провела парламентські вибори», - зазначив він.

Член ЦВК також підкреслив, що у разі такої ситуації необхідно говорити навіть не стільки про фінансування, скільки про спроможність організувати вибори в умовах складної епідеміологічної ситуації та оголошеного через це карантину.

Водночас Гевко підкреслив, що нещодавнє зменшення обсягу фінансування виборів може вплинути на якість роботи виборчих комісій.

На його думку, питання майбутніх виборів старост сіл, селищ потребує врегулювання шляхом внесення відповідних змін до Виборчого кодексу.

Окрім того, у зв’язку з прийняттям нового виборчого законодавства, член ЦВК наголосив і на важливості просвітницької роботи серед усіх категорій суб’єктів виборчого процесу, та додав, що Комісія активно співпрацює з міжнародними партнерами, громадськими організаціями щодо висвітлення численних новел Виборчого кодексу, зокрема, щодо місцевих виборів.

Нагадаємо, що місцеві вибори в Україні не будуть переноситися та відбудуться 25 жовтня. Про це на брифінгу у Верховній Раді 6 травня заявив перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко.

«Місцеві вибори відбудуться відповідно до Конституції 25 жовтня 2020 року. Будь-які інсинуації щодо переносу, відміни, неможливості проведення через брак коштів – абсолютна неправда. Вибори будуть, країна може починати до них готуватися», -  сказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: