Глава і депутати Держдуми РФ отримали підозри – Офіс генпрокурора

Глава і депутати Держдуми РФ отримали підозри – Офіс генпрокурора
фото з відкритих джерел

Підозру отримали депутати Держдуми, які підтримали ратифікацію договорів з так званими «Л/ДНР

Офіс генерального прокурора України повідомив про підозру голові Дердуми РФ В'ячеславу Володіну та 418 депутатам думських Федеральних Зборів. Про це повідомляє пресслужба ГОП.

«За процесуального керівництва органів прокуратури завершено процедуру повідомлення про підозри Голові та всім 418 депутатам нижньої палати Федеральних Зборів РФ, які підтримали прийняття рішень, що посягають на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 110 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, голова та 418 із 450 депутатів 15 лютого 2022 року під час засідання Державної Думи Федеральних Зборів РФ підтримали постанову із зверненням до президента РФ Володимира Путіна з проханням розглянути питання про визнання Донецької та Луганської псевдореспублік як «самостійних, суверенних і незалежних держав».

Також 22 лютого 2022 року вони підтримали ратифікацію договорів про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між РФ і так званими «ДНР» та «ЛНР».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими підрозділами регіональних управлінь Служби безпеки України за процесуального керівництва Вінницької, Івано-Франківської, Рівненської, Тернопільської, Чернівецької і Хмельницької обласних прокуратур.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: